Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u uslužnom sektoru – jedan od rijetkih Javnih poziva koji je omogućavao dodjelu bespovratnih sredstava za sektor trgovine i turizma , prvi krug natječaja zatvoren je u petak, 21.09.2018.

Svrha poziva je poduprijeti smanjenje potrošnje isporučene energije u poduzećima registriranima za obavljanje djelatnosti turizma i/ili trgovine, kroz provedbu aktivnosti (mjera) energetske učinkovitosti i/ili aktivnosti (mjera) za korištenje obnovljivih izvora energije koje energetski troškovnoj cjelini poduzeća donose smanjenje potrošnje isporučene energije od minimalno 20% u odnosu na referentnu isporučenu energiju odnosno u odnosu na potrošnju isporučene energije prije provedbe mjera.

Operativni program konkurentnost i kohezija 2014 – 2020

Inicijalno, ovaj Poziv raspolaže sa budžetom od 75 milijuna kuna (uz mogućnost povećanja do gotovo 200 mil. kn), te uz intenzitet potpore od 45-85% podupire projekte koji ostvaruju energetske uštede kroz povećanje učinkovitosti korištenja energije i smanjenje udjela konvencionalnih (fosilnih) goriva u ukupnoj potrošnji energije uvođenjem sustava za korištenje OIE.

Na natječaj su se mogli prijaviti mikro, mala, srednja i velika privatna poduzeća koja su registrirana za aktivnosti iz domene turizma i trgovine, ali i putničke agencije i organizatori putovanja.

Tvrtka Riteh je, u suradnji sa svojim partnerima, uspješno prijavila 5 projektna prijedloga, ukupne vrijednosti 30 mil. kn i potencijalom uštede od 1 mil. kW/h godišnje, čime se ostvaruje smanjenje emisije CO2 za gotovo 150 tona/god.

Za očekivati je da će se isti natječaj ponoviti tokom 2019. Godine (2. Krug natječaja), te Vas savjetujemo, pripremajte svoje projektne prijedloge na vrijeme!

Riteh neka bude Vaš partner za „Kompletna rješenja za energetsku učinkovitost“


Što nudimo?

Cijelu pripremu i provedba projekata za navedeni natječaj po principu „ključ u ruke“, koja se sastoji od sljedećeg:

  • snimanje elektroenergetskih potreba energetski troškovne cjeline,
  • izrada tehničke i sve ostale potrebne dokumentacije,
  • izrada studije isplativosti,
  • prijave projekta na navedeni natječaj,
  • nadzor nad izvođenjem radova
  • tehnička podrška pri izgradnji (realizaciji) samim energetski učinkovitih mjera  

Svakom našem projektu pristupamo individualno i prilagođavamo ga individualnim potrebama objekta jer ne postoje dva ista sustava. Naše dosadašnje bogato iskustvo projekata na objektima raznih kompleksnosti i veličina daje nam sigurnost da će svaki projekt biti tehnički izveden besprijekorno, a postotak uspješno prijavljenih projekata na EU fond (100%) daje Vama jamstvo da će sredstva biti uspješno povučena, ukoliko se sa pripremom projekata krene na vrijeme.